25 Aralık 2008 Perşembe

Mmmm Nefis Ekler...

Bunlar benim ve Yağmur'un en favori tatlılarımızdır.Pastaneden sıklıkla aldığımız bu ekleri artık evde kendim yapıyorum.
Tarifini Gönül Candaş'ın kitabından bulmuştum.Ölçüsü biraz fazla olsa da bize ancak yetiyor...

Tarifi
(Kaynak:Gönül Candaş'ın Mutfağından)

Hamur Malzemeleri
125 gr margarin
2 su bardağı ve 2 çorba kaşığı un
4 adet yumurta
2 tatlı kaşığı şeker
Yarım çay kaşığı tuz

Krema Malzemeleri
1 adet yumurta
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı un
Yarım litra süt
50 gr margarin
Limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya

Yapılışı
1-Tencereye 2 bardak su,margarin,şeker ve tuz koyulup kaynatılır.Un ilave edilip hamur haline getirilir.
2-Soğuduktan sonra yumurtalar kırılır ve çırpılır.
3-Sıkma torbasına konulup yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye ceviz büyüklüğünde yada bir parmak uzunluğunda sıkılır.
4-Orta ısıdaki fırında yavaş yavaş pişirilir.
5-Piştikten sonra aralarına yine sıkma torbasıyla kremalar doldurulur.
6-Üzerine ise benmaride eritilmiş çikolata sürülür.

Krema Yapılışı
1-Tencerede yumurta,şeker,un,limon kabuğu rendesi 2 kaşık süt ile ezilir.
2- Sıcak yarım litre süt yavaş yavaş ilave edilerek karıştıra karıştıra pişirilir.
3-Ilınınca margarin ve vanilya ilave edilir.


Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok: