Bunlar benim ve Yağmur'un en favori tatlılarımızdır.Pastaneden sıklıkla aldığımız bu ekleri artık evde kendim yapıyorum.
Tarifini Gönül Candaş'ın kitabından bulmuştum.Ölçüsü biraz fazla olsa da bize ancak yetiyor...
Tarifi
(Kaynak:Gönül Candaş'ın Mutfağından)
Hamur Malzemeleri
125 gr margarin
2 su bardağı ve 2 çorba kaşığı un
4 adet yumurta
2 tatlı kaşığı şeker
Yarım çay kaşığı tuz
Krema Malzemeleri
1 adet yumurta
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı un
Yarım litra süt
50 gr margarin
Limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
Yapılışı
1-Tencereye 2 bardak su,margarin,şeker ve tuz koyulup kaynatılır.Un ilave edilip hamur haline getirilir.
2-Soğuduktan sonra yumurtalar kırılır ve çırpılır.
3-Sıkma torbasına konulup yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye ceviz büyüklüğünde yada bir parmak uzunluğunda sıkılır.
4-Orta ısıdaki fırında yavaş yavaş pişirilir.
5-Piştikten sonra aralarına yine sıkma torbasıyla kremalar doldurulur.
6-Üzerine ise benmaride eritilmiş çikolata sürülür.
Krema Yapılışı
1-Tencerede yumurta,şeker,un,limon kabuğu rendesi 2 kaşık süt ile ezilir.
2- Sıcak yarım litre süt yavaş yavaş ilave edilerek karıştıra karıştıra pişirilir.
3-Ilınınca margarin ve vanilya ilave edilir.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder