11 Mart 2009 Çarşamba

YULAFLI KURABİYE




Her çeşit kurabiyeyi çok severim.Bir fincan sıcak çayın yanında günün her vaktinde harika olur kurabiyeler.Her zaman yaptıklarımın dışında denemelerde yapıyorum.Bazen hayalkırıklığı ile sonuçlanıyor ama olsun denemeye devam ediyorum sürekli.
Yulaflı kurabiye tarifini de yabancı kaynaklardan bulup denemiştim.İnanın tamamen "Hüsran Kurabiyeleri" oldular.Çok yağlı, şekilsiz ve tatsız oldular.İki farklı tarif bulup onlarıda denedim ama sonuç değişmedi.Bende en sonunda bu tarifi uydurdum valla çok güzel oldu.Uzun süre bayatlamayan tadı müthiş kurabiyelere kavuştum sonunda.

Tarifi:
1 yumurta
1/2 su bardağı esmer şeker
1/2 su bardağı şeker
1 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tuz
1,5-2 su bardağı yulaf ezmesi
1,5 su bardağı un
100 gr margarin
ceviz
damla çikolata

İlk olarak yağı ve şekerleri karıştırıp krema kıvamına getiriyoruz.Sonra sırayla yumurtaları,yulafı ve unu ekliyoruz.Karbonat ve tuzu da ekledikten sonra,içine damla çikolataları ve cevizi ekliyoruz.Hamurdan küçük parçalar alıp elimizle şekil verdikten sonra tepsiye diziyoruz.Isıtılmış fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz.Fırından çıktığında yumuşak olan kurabiyeler sonradan sertleşiyor.

Afiyet Olsun..

4 Mart 2009 Çarşamba

ELMALI MİLFÖY RULO



Elma,tarçın ve ceviz birlikteliğine oldum olası bayılırım.Fırından gelen o tarçın kokusu her zaman için beni çok mutlu eder.
Bazı günlerde,özellikle tatlı krizim tuttuğunda yaptığım bir tatlıcık bu..Hazırlaması çok pratik ve yerkende inanılmaz hızda tükeniyorlar:)

İhtiyacımız olan tek şey elma ve milföy..Öncellikle dolaptan çıkardığımız milföylerin yumuşaması bekliyoruz.Bu arada elmaları rendeleyip pişiriyoruz.Sonra içine tarçın ve dövülmüş ceviz ekliyoruz.
Sonra milföylerin ikisini üstüste 1 cm kaydırarak koyup merdane ile açıyoruz.Hamurlar birbirine yapışıyorlar böylece.Sonra içine soğumuş elmayı sürüp rulo yapıyoruz.İnce dilimler halinde kesiyoruz ve tepsiye diziyoruz.Ben üstlerine yumurta beyazı,pudra şekeri ve birkaç damla limonu çırpıp sürüyorum.
15-20 dakika sonra pişmiş oluyorlar...

Afiyet şeker olsun...